top of page

Koning Filip en een paar gsm oortjes.


Tweede sessie theateratelier "Dichter bij de hemel".  - een verslag van Bjorn


Afgelopen woensdag was het onze tweede samenkomst

Julie liet er, op haar enthousiaste en meeslepende manier, geen gras over groeien. Het voor ons waardevolle voorwerp dat we moesten meebrengen, bleken we te gaan voorstellen vanuit een personage.

Na een korte voorbereiding, stelden personages van diverse pluimages een al even divers palet aan objecten voor. Zo was er een Spaanse grootgrondbezitter die een mooie "teste-de-vin" voorstelde. Een knuffelbeertje bleek dan weer een favoriet voorwerp van een lieftallig kindje.

Zelf bracht ik als koning Filip een paar gsm oortjes ten berde. Dat dit geapprecieerd werd door de groep, neem ik mee als opsteker. Net als de mooie feedback van medebegeleider Dominique alsook die van Julie. Dat is zeker welkom als tegengewicht voor mijn dagelijkse besognes. 

Vervolgens namen we nog enkele teksten door, als mogelijke inspiratie voor onze komende voorstelling. Onder andere een compilatie van Bernleff over dementie: het was mooi hoe die verscheidenheid aan fragmenten, om beurt voorgelezen door ons dito diverse allen, toch een ontroerend geheel vormden


Voila, tot zover deze korte impressie van onze tweede theatersessie.

De zaadjes zijn gelegd, en beginnen hier en daar zelfs al te kiemen


Bjorn.

コメント


bottom of page