top of page

Theatrale verzachting

ILSE woont al 31 jaar in de wijk Watersportbaan en merkt op hoeveel de wijk in de loop der jaren veranderd is. “De sfeer is harder geworden”, vertelt ze. “Ik denk dat het te maken heeft met de toewijsprocedures van Thuispunt Gent. Ze zorgen voor een te grotere instroom van heel kwetsbare huurders en er is een groot verloop. De wijk kampt ook met een groot probleem van middelenmisbruik: van alcohol en andere drugs en medicatie.” Daarnaast merkt Ilse op dat er maar een heel beperkt aanbod is aan winkels, zalen of een gezellig café waar ze zich op haar gemak voelt. 


Ik werk graag samen met Julie, het is een ‘geen gewone’! Ze zet ons aan het werk met wijze teksten vol boeiende personages.

Dichter bij de Hemel kwam daarom als een geschenk uit … de hemel. “Ik ben heel blij met dit project,” zegt ze. “Ik neem deel aan het theateratelier. Ik kan er mezelf zijn en mij verder ontplooien. Regisseur Julie legt de lat nochtans hoog. Ze wil echt het beste uit ons halen. Dat geeft me soms stress en dan flakkert mijn faalangst weer op. Dan denk ik: ‘Ilse, gij zult dat niet aankunnen’. Gelukkig zijn er mensen zoals Dominique of Eva die mij terug in mezelf doen geloven. Ik werk graag samen met Julie, het is een ‘geen gewone!’ Ze zet ons aan het werk met wijze teksten vol boeiende personages. De andere mensen in onze groep liggen mij ook, we leren van elkaar. Elke sessie steek ik iets nieuws op. Ik kijk uit naar hoe ons atelier zal evolueren.”





Comments


bottom of page